"SAYA TAHU BATAS AGAMA' - FATIN AFIFAH

Thursday, April 19, 2012

"SAYA TAHU BATAS AGAMA' - FATIN AFIFAH

"SAYA TAHU BATAS AGAMA' - FATIN AFIFAH
FATIN mengaku tidak memilihkawan, namun dia sedar diri. Dia mendakwa sudah mempunyai kekasih dan dia seorang lelaki.JIKA sebelum ini Erin Malik pernah berdepan kontroversi tindik lidah dan foto-foto liar yang tersebar di Internet, kini giliran rakannya dalam filem Tentang Bulan, Fatin Afifah, 18, dilanda kontroversi.
Menerusi beberapa keping gambar di Internet yang menunjukkan keintiman dan keakraban pemilik nama sebenarFatin Nur Afifah Shamsudin bersama seorang pengkid, dia turut ditohmah mengamalkan kehidupan songsang bersama individu terbabit yang dikenali dengan nama Puteri Sarah atau panggilannya Putt.
Sehubungan itu juga, beberapa keping gambar dia mencacah tatu nama pasangan lesbiannya pada bahagian pinggang sebelah kanan turut tersebar selain terdapat sebuah blog yang menceritakan kisah cintanya bersama Putt.
Sempat bersua dengan pelakon filem Tentang Bulan dan Brainscan itu ketika sesi fotografi di Studio Utusan baru-baru ini untuk bertanya perkara sebenar yang berlaku.
Soalan: Fatin Afifah, nama yang tiba-tiba melonjak naik selepas lama menyepi daripada dunia lakonan. Bagaimana anda melihat situasi yang sedang berlaku sekarang?
FATIN AFIFAH: Saya akui sudah lama tidak muncul di layar perak. Kali terakhir menerusi filem Brainscan. Mungkin ramai yang tidak mahu mengambil saya kerana saya kurang berbakat. Tapi, saya masih di bawah pengurusan Metrowealth Sdn. Bhd. (MIG). Mengenai situasi yang sedang berlaku, saya pun terkejut kerana tiba-tiba nama saya disebut-sebut tapi dengan kontroversi yang menyakitkan hati.
Adakah benar dakwaan yang mengatakan anda lesbian dan mempunyai tatu nama pasangan anda pada bahagian pinggang?
Tidak benar sama sekali! Saya sudah ada teman lelaki dan tidak pernah membuat tatu. Saya masih waras dan tahu pangkal agama saya. Mana mungkin saya melakukan perkara itu (sambil menunjukkan bahagian pinggang yang tidak bertatu).
Jadi, bagaimana anda menyifatkan kontroversi yang terjadi?
Ini semua fitnah dan mengaibkan saya! Saya tak tahu bagaimana perkara ini tiba-tiba tercetus. Mungkin ada yang iri hati dengan saya. Tapi saya tidak menuduh sesiapa, sama ada kenalan atau teman rapat saya yang buat onar.
Anda kenal individu yang didakwa pasangan lesbian anda?
Saya kenal dia dan dia kawan baik saya. Gambar-gambar yang tersebar di Internet diambil bersama kawan-kawan saya yang lain. Cuma yang membuat saya keliru, kenapa pula hanya gambar kami berdua yang disebarkan. Saya berkawan dengan semua orang dan tak pernah memilih kawan.
INILAH gambar yang mencetuskan kontroversi apabila Fatin didakwa menjalin cinta sejenis dengan pasangannya yang bernama Putt.


Bagaimana pula dengan blog yang dikatakan banyak menceritakan kisah percintaan anda?
Saya tidak ada blog dan langsung tidak tahu cara untuk menulis blog. Makin keliru apabila saya dituduh menulis blog untuk menceritakan kisah cinta saya. Ketika membaca blog itu saya sekadar ketawa. Sekarang blog itu sudah dibuang dan tiba-tiba pula saya yang dituduh terlibat membuang blog itu sebab malu.
Bagaimana kontroversi ini memberikan impak kepada keluarga dan rakan-rakan terdekat anda?
Mula-mula saya menangis sebab tak tahan. Tuduhan ini melampau! Saya banyak mengadu kepada rakan-rakan baik saya. Selebihnya, keluarga saya yang banyak memberi motivasi untuk saya. Saya harus terima ini sebahagian daripada dunia seorang selebriti.
Anda menyesal menjadi seorang artis yang pasti setiap tindakan akan diperhatikan?
Saya pernah menyesal suatu ketika dahulu. Terlintas pada fikiran untuk berpatah balik tapi sudah terlambat kerana saya sudah masuk ke dalam industri.
Adakala, kontroversi sebenarnya menaikkan nama seseorang artis. Apa komen anda?
Saya tidak suka kontroversi sebegini. Isu ini memalukan saya dan yang paling menyedihkan apabila ibu dan ayah saya dipersalahkan kerana perkara ini.
Apa tindakan anda selepas ini?
Saya sudah membuat laporan polis baru-baru ini atas dasar menyebar fitnah dan mengaibkan saya. Saya juga telah membuat laporan kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia supaya membuang semua gosip yang mengaibkan saya itu. Saya nak buka buku baharu dan tak nak layan gosip murah sebegini. Saya akan fokus kepada dunia lakonan dan nyanyian.

You Might Also Like

2 comment

Assalamualaikum . . Hi peoples  . . Currently leave UR comment here . .I will reply soon as fast as I could . .Do drops UR link . . please don't SPAM ! ! 

Like us on Facebook

Flickr Images