National Intership Challenge 2011 (NIC)

Tuesday, April 05, 2011


Assalamualakum ..

oke . nak cerita nie . mari dengar ramai-ramai . hehe . .

oke . aku kena join satu competition . hurm . National Interships Challenge anjura Jobmarket.com  . 
ini merupakan kali kelima pertandingan di anjurkan dan ini juga merupakan kali pertama POLITEKNIK tercinta aku join . ops . AKU TERPAKSA JOIN . haha . yes serius . tak tahu apa-apa tentang pertandingan ini sebenarnya . oke . dah kena masuk . so masuk ja . kami di beri masa 2minggu untuk siapkan diri dan pre-assignment yang diberikan oleh Jobmarket.com  . oke . dan kami kena present semua ini masa briefing dari pihak mereka iaitu hari ini . 

matlamat pertandingan ini adalah untuk melahirkan graduan-graduan yang akan menjadi pekerja-pekerja yang berpotensi dan juga untuk melatih para pelajar yang di kehendaki oleh ruang pekerja hari ini . selain itu juga pertandingan ini juga bertujuan untuk mengajar para pelajar IPTA dan IPTS untuk berkerja dalam kumpulan serta menambahkan lagi skil komunikasi . oke . itu serba sedikit tentang pertandingan ini . 

oke . seperti yang sedia maklum . hari ini hari briefing untuk pertandingan ini . yea . best . 
luck or unlucky we were the first team to present this . hurm . i think lucky because no pressure at all . yea .

oke . nak cerita betapa excited hari ini . gembira sangat-sangat. pertandingan dia sebenarnya tak lah susah sebenarnya . oke . itu yang membuatkan semangat berkobar-kobar saja . hehe . satu lagi . final untuk pertandingan ini ialah di SABAH . yes SABAH . best tu . jauh kan . ada niat juga untuk pergi . tak pernah pergi . yea USAHA untuk BERJAYA . yeah . melancong saja . hehe . oke . 

sesi briefing dia memang best . orang cakap "TERBAIK DARI LADANG KELAPA STRAWBERI" haha . .yea .itu ayat saya . don't copy but paste . haha . oke . briefing oh briefing . 

oke . after dah briefing semua itu . 
kami dapat satu lagi assignment baru untuk pertandingan itu . 
nak tahu apa . 

yes ia ialah "SURVEY"

survey? apa itu . oke mai nak terang . 

survey for jobmarket . yes . kena go for a mock interview for a company that register SMM . .hurm . 

got point for this . yes. 1 company maximum 3 point . in order to go for final we need 100 point . so what more . usaha lagi . nak pergi SABAH . haha . .

bukan senang nak dapat point dia . kena mock interview . menggigil rasanya masa nak pergi buat nanti . .
yea . 1 point if interview dgn representative company, 2 point for HR and 3 point for Board . 

hurm susah kan . oke . itu tentang apa yang perlu kami buat .yea . nampak macam senang kan . yea .

oke . sudah untuk segmen leteran SNOWTHENRAINBOW . kita pergi untuk segmen menarik sikit . 

GAMBAR time . hehe . yea . 

biarlah gambar berbicara. 

 ni briefing dari jobmrarket tue . they were a good talker . 
 muka excited kowt . fly..fly .. 
 my team leader . kind of strict la . haha . .
 nie briefing lagi la . semua tumpukan perhatian . semua nak menang . 

 oke . nie semua peserta yang masuk pertandingan ini . 5 pasukan . 1 pasukan 4 orang that mean 20 person all . 
nie pula time last . yea . promot Jobmarket pula . snap . snap . 
oke . nie yang special team kami . yea . my class . 2 team . 
me "Intrepidity"
friend " Revolution"

oke . tat all guy . pray for me for my success yea . oke . thank . 



You Might Also Like

2 comment

  1. yeahh..all the best..
    supaya dpt pegi sabah bha..
    ngeeeeee~
    =D

    ReplyDelete

Assalamualaikum . . Hi peoples  . . Currently leave UR comment here . .I will reply soon as fast as I could . .Do drops UR link . . please don't SPAM ! ! 

Like us on Facebook

Flickr Images