Tutorial Letak Total Post Dan Total Comment

Saturday, January 07, 2012

Assalamualaikum . .

hi semua . . uke hari ini nak bagi tutorial baru . . mungkin ramai dah tahu tutorial nie . . tapi mungkin juga ada yang tak tahu . . tutorial kita hari ini ialah macamana nak letak jumlah post dan jumlah comment dalam blog . . macam nie .

tutorial total coment and total post, cara letak jumlah comment dan post, macamana nak letak jumlah comment dan post
macam dalam gambar tue . . uke dah ready . . let begin . .

Dashboard > Design > Page Element > add HTML/javascript

then paste code ini dalam tue . .

<center><script style="text/javascript">function totalPosts(json) {document.write('Total Posts: <b>' + json.feed.openSearch$totalResults.$t + '</b><br>');}function totalComments(json) {document.write('Total Comments: <b>' + json.feed.openSearch$totalResults.$t + '</b><br>');}</script><script src=" /feeds/posts/default?alt=json-in-script&callback=totalPosts"></script><script src=" /feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=totalComments"></script></center>

uke .  next save and view blog korang . . jadi tinggalkan kumen uke . .

trivia :
 bagi korang just nak letak total post atau total comment sahaja pun boleh . . just buang code ini . .

 <script src=" /feeds/comments/default?alt=json-in-script&callback=totalComments"></script>

buang code atas jika nak tunjukkan Total Post sahaja

</script><script src=" /feeds/posts/default?alt=json-in-script&callback=totalPosts"></script>

buang code kat atas jika nak tunjukkan total Comment sahaaja . .

You Might Also Like

4 comment

Assalamualaikum . . Hi peoples  . . Currently leave UR comment here . .I will reply soon as fast as I could . .Do drops UR link . . please don't SPAM ! ! 

Like us on Facebook

Flickr Images