Tip Tingkatkan Visitor Sehari 1000 Visitor

Saturday, January 14, 2012

Assalamualaikum . .

hi semua . . hari ini Mr.Sepet baik hati so nak kongsi Tip Tingkatkan Sehari 1000 Visitor . .

yes 1000 Visitor . tak percaya ? mudah sahaja dan yakin anda semua boleh lakukan dengan mudah . . Tip ini tak susah . . sangat senang . . Siapa yang tak nak visitor kat blog anda . Siapa yang tak nak itu bohong la . . So Mr.Sepet nak kongsikan rahsia . Biar kita semua dapat manfaat . Mr.Sepet yakin semua boleh dapat 1000 Visitor sehari . Langkah yang sangat senang . Harap semua gunakan Tip ini yea .

1. Blogwalking 

Ini perkara yang paling penting . Jenguk rakan blogger . Jangan asyik dok terperap dekat blog anda sahaja . Rajinkan untuk BLOGWALKING . Setkan Target sehari berapa blog yang nak di kunjung . Sebagai contoh :-
Hari Pertama : 10 Blog
Hari Kedua : 100 Blog dan hari seterusnya .

Begitulah cara untuk anda blogwalking . Perlu set target supaya anda boleh mendapat visitor yang ramai .Semasa blogwalking jangan lupa tinggalkan jejak , nanti kalau tak tinggal jejak tuan blog tak jenguk anda pula . Bagaimana nak tinggal jejak . Senang sahaja cuma perlu tinggalkan COMMENT pada SHOUTBOX @ COMMENT ENTRY .

2. Rajin Tinggalkan Comment Pada Entry Blog Rakan-Rakan 

Yes , mesti semua kadang-kadang malas nak comment entrikan tetapi anda harus tahu jika anda tinggalkan COMMENT ini secara tak langsung akan memberi anda backlink dan meningkatkan visitor pada blog anda . Tak Percaya . Contoh jika anda COMMENT entry tersebut ramai orang akan baca COMMENT anda dan 99% akan buka link anda dan secara langsung viditor anda bertambah . So rajinkan COMMENT entry yea .

3. Ping Blog Di Forum atau Group

Mesti ramai ada FB kan so manfaatkan FB anda untuk menarik orang ke blog anda . Ping entry pada Forum seperti Busuk.org dan Blogged.MY . Join group-group BLOGGER di FB seperti Blogger Malaya , Geng Blogger dan banyak lagi . Ping entry anda di wall mereka dan jangan spam link pulak . Selain itu gunakan medium RSS FEED jika anda mempunya Page FB sendiri .

4. Tajuk Entry Yang Gempak Dan Entry Yang Berkualiti

Nak orang lawat anda . So mesti ada entry yang berkualiti dan tajuk yang boleh menarik orang ramai untuk ke blog anda . Tajuk memainkan peranan yang penting ini kerana orang akan baca TAJUK dahulu barulah entry anda . Entry anda juga mestilah berkualiti dan memberi pengajaran atau sesuatu yang baru kepada pembaca seperti info atau manfaat .

uke itu sedikit tip untuk anda dan InsyaAllah anda boleh dapat visitor 1000 sehari jika anda mempraktikkan tip itu sebaiknya . untuk tip lagi boleh baca entry Tip Tingkatkan Visitor Dan Follower .

You Might Also Like

20 comment

  1. owh .. he3 ..nak tinggalkan jejak kat sini lar .. kih3 ..

    ReplyDelete
  2. Tips Berguna

    Tinggalkan Comment Disini..Hahaha

    http://shafiqhashim.blogspot.com/2012/01/deretan-filem-terbaik-2012.html

    ReplyDelete
  3. ohhh. nak tinggal kan komen jugak. hahha :D

    ReplyDelete
  4. Alang-alang singgah bagus komen trus kat sini....tips yang berguna...cayalah ^_^

    ReplyDelete
  5. thanz 4 tips..info bgus la..tq yer tuan tanah

    ReplyDelete
  6. terima kasih mr.sepet . tip yg sangat ohsemm . berguna sangat . *nah gulagula sebagai hadiah :)

    ReplyDelete
  7. tak dinafikan, cara paling berkesan bw,,kan?

    ReplyDelete
  8. yeahh! betul ..
    btw , thnks and I'll follow you back :)

    ReplyDelete
  9. + jangan lupa ping blog anda disini kartikel.com hehe

    ReplyDelete
  10. Yang last tu agak payah nak buat. yg lain tarak hal lah kan. Masa je jadi penghalang kadang kadang. HAHA :D

    ReplyDelete
  11. ok pak lek kunjungi balik ya di passtenan.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. http://zariqueandhisway.blogspot.com/

    ReplyDelete

Assalamualaikum . . Hi peoples  . . Currently leave UR comment here . .I will reply soon as fast as I could . .Do drops UR link . . please don't SPAM ! ! 

Like us on Facebook

Flickr Images