4 Bulan Dah oi

Thursday, December 29, 2011

Assalamualaikum . .

hi semua . . maaf lambat update dan tak balas kunjungan dan comment2 anda semua . . hehe . . maaf sangat-sangat . .

huhh . . intro hari ini bajet HOT and ramai orang baca blog Mr.Sepet nie . . hehe . . dah-dah . . sudah-sudah perasan . . terima la takdir tak ada orang nak baca pun . . apa kesah . . update jugakan . . hehe . . mai nak cerita . . first sebab apa tak update blog nie . . sebab kena pi ambil ubat . . ingat lagi dah yang Mr.Sepet kemalangan hari itu .. tak ingat baca entry nie . . Genap 2 Bulan  .

uke dah tahukan . . so my family bawa g ambil ubat kampung . . tradisional la katakan . . hurm . . so memang banyak tempat p . . sebab tu tak dapat online dan update . . lepas tue kelmarin nie . 28 Disember 2011 genap la bulan kemalangan dan sejarah kepatahan tulang-tulang Mr.Sepet ni . . hehe tapi tak apa . . muka tak da effect . . still cute and handsome . . ouch muntah hijau korang baca nie kan . . hahah . .

lupakan part perasan tu yea . . kita teruskan lak . . 28 Dis memang hari best la . . dah 4 bulan Mr.Sepet tak boleh jalan dan tangan kanan still tak boleh gerak and rasa apa-apa .  ouch gushh . i'm sad . really sad about this . . because of that case . my hand the doctor ask me to do MRI Scan on 28 Dec juga . . for those who do not know what is MRI Scan, please go and google . . hehe . . i don't know how to explain about that . .

Magnetic resonance imaging (MRI), nuclear magnetic resonance imaging (NMRI), or magnetic resonance tomography (MRT) is a medical imaging technique used in radiology to visualize detailed internal structures. MRI makes use of the property of nuclear magnetic resonance (NMR) to image nuclei of atoms inside the body.


uke nak cerita pengalaman buat MRI Scan tu . . 
memang takut and risau sebab first time kena buat kan . . cuak habis . . so p hospital and then p kaunter xray tu pulun tnya kat kaunter . . kak MRI tu macam na . . best ka . . sakit ka . . haha . . macam budak2 kan .  . tanya soalan macam tu . . actually aku just melawak saja dengan kak kaunter X-ray tue sebab dah kenal sangat . . dalam masa 4 bulan nie dah berpuluh kali p kaunter tu . . hehe . .uke . . lupakan . . dah daftar kat kaunter pi la bilik MRI Scan tue . . bilik No.10 . .
hurm sampai kat bilik tu ada abang yang kerja buat MRI tu keluar . . then abg tu cakap "adik nak buat MRI ka ." aku balas la " dak aih . . saja nak mai jumpa abg ,nk tgk buat kerja ka dak " . ha last abg tu balas " haish adik ni melawak nuh . . takpa tunggu dulu nuhh . . satgi sampai turn adik abang panggil nuhh . . sabaq nuhh ." ha amek aku abg tue buat serius pulak . . macam marah aku melawak . . hah . .
tunggu punya tunggu dekat 4jam sampai turn aku . . puas tunggu 4 jam gak la . . then masuk . . abang tu mai tanya " ha adik buat MRI kan . abang tak tanya , abg gtaw ." nah dia perli aku balik lak . . malu gak sedaih . . aku balas kat abg tue " ouh best la tak tanya pro macam tu ." then abg tu kata lak " nie kena tanya nie . tangan ada sakit ? sakit tang mana ? tengkuk sakit dak ?" ha ak dgn yakin tambah nak perli balas " tak pro abg ni tnya . " ha dgn selamba abg tu balas " mmg la adik oi . . kalau taw adik sakit tang mana tak yah tanya adik n abg leh jadi doktor terhebat sebab taw sakit tang mana" nah relak ja abg tu balas . dengan serba salah and bajet nak jadi baik aku cakap " maaf nuhh abg . melawak tahap dewa . . macam tak kenal adik lak . sakit kat bahu ja . " then abg tu balas " besa la adik . abg kenai adik . hehe . . adik jangan takut nnuhh .  tak ada apa punn . .
hurm tue sebelum . . tak penting pun kan . . bgtw nak gitaw masa dalam mesin MRI tu . . tak boleh gerak . . cakap or anything . . sejam kowt . . kalau bergerak kena ulang balik . . yang bestnya duduk dalam mesin aka terowong . . bunyi macam-macam . . macam orang scan bom pun ada . . bising kowt . pekak buat sejam . . hehe . . 

uke tue ja nak bagi taw pasal MRI . .and peringatan untuk semua MRI Scan memang best . . uke dah cukup aku merapu and tak larat nak taip dah . . ha btw nak bagitahu keadaan aku untuk semua . .

KAKI : Dah uke tap still xleh jalan lagi . . (p/s i'm degil . dah cuba jalan 2-3 langkah )
TANGAN :  still tak boleh gerak and rasa apa-apa ( i really sad ) 

uke . that all . . i'm done merapu-ing . . ccomment nuh . . like gitu . . Assalamualaikum . .

You Might Also Like

11 comment

  1. Semoga mr. sepet cpt2 sembuh ye..
    Fightingg..;)

    ReplyDelete
  2. @Kikien Omar thank . . i will fight it . . insyaallah ..

    ReplyDelete

Assalamualaikum . . Hi peoples  . . Currently leave UR comment here . .I will reply soon as fast as I could . .Do drops UR link . . please don't SPAM ! ! 

Like us on Facebook

Flickr Images