Domo-Kun ? is it cute

Wednesday, December 07, 2011

haha .. tajuk entry kali ini . Domo-kun .  

apa benda Domo-Kun nie . 

hurm .. maybe ramai yg dah taw kan . yg xtaw tue bohong la . hehe .. 

ok . first kita tengok gambar dia dulu . sebab maybe orang tak tahu nama dia . tapi kenal rupanya . hehe .. 

tadaaa ...


hehe ..comelkan .. hehe .. sapa minat gi tahu lekas . cepat2 .. hurm .. 

oke . sekarang sedikit detail tentang Domo-Kun . 

merupa maskot untuk Japan NHK's televison station . 

biografi Domo-kun 

merupakan watak utama dalam ceritanya . 
merupakan makhluk aneh yang yang menetas dari telur . 
lahir dengan mulut yang besar serta gigi seperti gergaji yang besar . 
makanan kegemaran dia adalah Japanese style meat and potato stew . sangat bencikan apple kerana genetik DNA nya . itu sahaja tentang Domo-kun . 

untuk maklumat lanjut korang boleh search ok . cubalah tengok . that all . 

so sekarang nie . mari tengok gambar Domo-kun yang comel-comel . 




oke . figura Domo-kun sangat comel . even saya minat sangat . so ada sesiapa yang boleh beri patung Domo-kun pada saya . thank sangat2 .. hehe .. 

oke .. that all for now . .

You Might Also Like

5 comment

  1. "Hey nice blog~~^^ visit our blog~ we sell 100% handmade stuffz like pouches, mobile charms, unique tags.. 좋은하루가되세요~"

    ReplyDelete

Assalamualaikum . . Hi peoples  . . Currently leave UR comment here . .I will reply soon as fast as I could . .Do drops UR link . . please don't SPAM ! ! 

Like us on Facebook

Flickr Images