Tak Update Sebab

Monday, December 12, 2011



Assalamualaikum . . hi semua . . hurm . . maaf tak update blog sejak 2-3 hari lepas . . maaf bagi sesiapa yang tunggu entry baru . . Actually saya tak update blog sebab tak sihat . . 

TAK SIHAT . . 

hehe .  . yup . . saya masuk wad hari khamis iaitu 8 Disember pukul 9PM . . that why tak update or balas kunjungan atau follow siapa yang follow blog saya . . maaf yea . . nak tahu tak sebab apa saya kena masuk wad . . kalau tak nak pun saya nsk bagitahu juga . . 

Sebab/Reason

Sebelum ini saya ada masukkan besi di kaki kanan dan tangan kanan saya akibat kemalangan pada 28 Ogos 2011 . . besi/k-wire yang di pasang pada siku saya timbul atau terkeluar sedikit . . that mean terdedah . . terus pergi kecemasan . . Doktor check dan sahkan kena buang besi/k-wire itu  dan luka itu dah terkena jangkitan kuman . . so terus kena admit masuk wad . . doktor cakap perlu buat pembedahan buang besi/k-wire dan cuci luka secepat mungkin . . 

Masuk wad Kenanga 3A di Hospital Sultanah Bahiyah Alor Setar . . bila dah masuk wad doktor terus suruh saya puasa sebab nak kena lakukan pembedah . . so puasa la sebab doktor kata operation itu besok iaitu hari jumaat tetapi banyak kes emergency dan dewan bedah dah full dengan kes yang sangat serius pembedahan saya ditunda ke hari sabtu . . tapi still kena puasa sampai buat operation . . lapar sangat-sangat tapi kena sabar saja . . 

Hari Sabtu 10PM

Doktor datang dan cakap" adik kena buat pembedahan sekarang uke . . dah sedia? " . . haish terkejut saya dan rasa takut pun ada . . apalagi dah doktor cakap macam tue nurse pula bagi baju dan suruh siap . . then nurse tue bawa saya pergi ke dewan bedah . . pembedahan itu bermula pada pukul 10.30PM dan siap pada pukul 1.30AM . . 

Hari Ahad 11.30AM

Doktor datang dan check keadaan saya . . 
doktor : macamana keadaa adik lepas pembedahan itu . .?
saya : ok ja . takda sakit .cuma pening ja semalam lepas sudah pembedahan tue . .
Doktor : itu biasa saja sebab kesab bius . doktor tengak luka bedah adik uke . . cepat kering tak macam orang lain . . kalau doktor bagi keluar nak tak . . (sambil senyum )
saya : boleh keluar dah ka . . betul ka . . semalam sebelum buat operation doktor kata selalunya 3 hari lepas pembedahan aru boleh keluar wad (muka senyum and terkejut .)
Doktor : tak mau balik ka . . seronok duk dekat sini erk . .
saya : tak2 !! . nak balik kalau boleh . . bosan dok sini . .
Doktor : yeka . . uke . . doktor tengok luka adik dah kering and cantik . . dalam beberapa jam dah kurang pendarahan dan agak kering . . tak ada apa nak risau . . adik kena makan antibiotik yang doktor bagi sampai habis saja dan buat daily dressing kat KK tiap-tiap hari . .
saya : yeka . . terima kasih doktor . .(muka excited )
Doktor : amboih seronok adik yea . . tak pa adik rest dulu . . nanti siap surat keluar wad nurse datang bagi . . adik rehat betul-betul . . 

ha . . memang excited habis . . boleh keluar . . alhamdullilah . . apa apa pun nanti kena masuk wad lagi untuk operation saraf pula . . sekarang cuma boleh berdoa supaya cepat sembuh dan tak perlu buat operation lagi . . 

You Might Also Like

9 comment

  1. don't even tell me once that you're having emergency operation.. hope you will get better soon dear.. take care..:)

    ReplyDelete
  2. @ayessain i'm sorry for not telling u . . i don't want anyone to be worried . . but now i fine . .

    ReplyDelete

Assalamualaikum . . Hi peoples  . . Currently leave UR comment here . .I will reply soon as fast as I could . .Do drops UR link . . please don't SPAM ! ! 

Like us on Facebook

Flickr Images