Love VS Friend's

Saturday, November 19, 2011

Assalamualaikum .. .  


Entry ter-publish oleh si Sepet :) 
 


hi semua . . uke hari nie aku nak cakap pasal cinta dan kawan . . ada kaitan ka . . mesti ada sebab bagi aku semmua bermula dari kawan kan . ? hurm . . mari aku ceritakan lebih lanjut sebab apa Love vs Friend's . . . aku pasti semua orang akan merasa semua ini . . it normal right to have a friend and a lover . . 

Love . . 
semua orang mesti bercintakan . . mengaku saja . . mesti ada . . then kadang-kadang untuk seseorang yang kita cinta kita sanggup lakukan apa sahaja untuk pastikan si Dia bahagia bersama . . yang pentia si Dia happy saja kan . . even sometimes korang akan buat kawan-kawan korang sedih or terasa dengan korang buat . . well sometime cuba korang fikir .  . 

condition 1 . . 

gf : syg .. awak free x hari ni .. 
bf : free jew (walaupun xfree). . napew . . 
gf : jom kluar . . tgk wyang or lepak . . 

meanwhile in the same time kawan tanya 

mat A : hg free dak . . busy .. 
mat B : tak free (walaupun free )
mat A : igt nk ajak kluar jumpa mmbe2 . . 

percaya la kawan sure sedih or meluat kalau tahu korang tue macam tue . . awek memang la awek tapi kawan pun penting la . . memang awek tu akan teman hidup korang bila dia jadi wife tapi ingat la bila korang ada masalah sure korang cari kawan juga minta tolong kan . . bukan aku nak kata awek tu tak penting and kawan tu lebih penting . . dua-dua sama penting but jujur lagi pentingkan . . jangan nak bohong dekat kawan-kawan just sebab awek . . just jujur ja .. sure kawan-kawan korang akan faham . . kalau korang bohong sure hilang kawan . . sebab tu sekarang ramai orang yang bercinta rasa macam kawan-kawan korang sisih or malas nak kawan . . semua tu sebab kita tak sedar apa yang kita buat .. so korang jangan rasa macam tu lagi . . hargai la semua . . jangan nak hargai awek saja bila ada awek lupa kawan . . so tolong hargai kawan juga yea . . 


p/s : aku sendiri tak tahu apa yang aku merapu . . comment if there any wrong . . uke . . 

You Might Also Like

2 comment

  1. agree lahhh . act dua2 penting . cuma kene pandai lahhh bagi komitmen . kan ? ;)

    ReplyDelete

Assalamualaikum . . Hi peoples  . . Currently leave UR comment here . .I will reply soon as fast as I could . .Do drops UR link . . please don't SPAM ! ! 

Like us on Facebook

Flickr Images