Muzik

Sunday, March 06, 2011

p/s : update sambil dengar bunyi guruh kilat dan hujan .

tiba-tiba mood nak update blog plak . so . macam-macam terlintas ..
nak cerita macam-macam . 
but tapi nak cerita benda yang sedang berlaku dekat malaysia . 

hurm . nak cerita tentang Guru . 

yes . guru memang seorang yang sangat bermakna dan sangat berjasa pada kita . 
tanpa guru . siapalah kita . 

tanpa guru . tak akan ada Perdana Menteri 

tanpa guru . tak akan ada Doktor 

tanpa guru . tak akan ada jurutera . 

tanpa guru . macam-macam lagi tak akan ada . 

oke2 .. aku tak mahu cakap banyak lah . apa yang aku sedih . 

aku tengok paper hari ini ( paper 4 march 2011) . . sorry . jarang tengok paper . 
tapi apa yang paling sedih . tajuk dia . 
 

Ketua guru disiplin sekolah dituduh cabul 11 pelajar


2011/03/04

AMPANG: Seorang ketua guru disiplin dituduh di Mahkamah Majistret Ampang di sini, atas 11 tuduhan mencabul 11 pelajar perempuan berasingan di sebuah sekolah di sini, bulan lalu.

Ismazi @ Megat Ismazi Ismail, 48, mengaku tidak bersalah atas semua tuduhan mencabul 11 pelajar berusia antara 15 dan 16 tahun dengan meletakkan tangan di atas dada mangsa.
Dia didakwa mengikut Seksyen 354 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara 10 tahun atau denda atau sebatan.
Mahkamah menetapkan 25 Mac ini untuk sebutan dan membenarkan tertuduh dijamin RM 11,000 dengan seorang penjamin bagi semua tuduhan. 

kalau korang semua nak tahu lebih lanjut carilah paper . ok . tq . 

pendapat aku tentang kes ini . 

tak mungkinlah . tak mungkin cikgu nak buat begitu . sebab dah 23 tahun dia mengajar . even kalau betul dia buat . kenapa pelajar pertama yang dia cabul tak report dahulu . kenapa dah mesti 11 orang . baru mereka nak report kan . so . tak mahu kata apa . 
itu cuma pendapat saya . so . anything . biar takdir yang tentukan . ok . that all .. 




You Might Also Like

0 comment

Assalamualaikum . . Hi peoples  . . Currently leave UR comment here . .I will reply soon as fast as I could . .Do drops UR link . . please don't SPAM ! ! 

Like us on Facebook

Flickr Images